Ciacho wdzięczne ogromnie, bo z jednej strony czekoladowo i słodko jest bardzo, a z drugiej warzywnie, więc i zdrowo i smacznie. Doskonałe na redukcji i łatwe w samodzielnym modyfikowaniu pod względem wartości energetycznych.

PRZYGOTUJ:

  • ok.500 g cukinii
  • 20 g mąki

WĘCEJ

Mimo, że na drożdżach – wykonasz ją w trybie przyspieszonym. Miazga!

PRZYGOTUJ:

CIASTO:

  • 50 g mąki gryczanej (można zmielić kaszę niepaloną)
  • 40 g mąki owsianej (można zmielić płatki)
  • 15 g drożdży
  • 1/2 szkl. wody
  • 5 g miodu

DODATKI – u WĘCEJ

Nie sądziłam, że kiedykolwiek taki tekst pisać mi przyjdzie i jeszcze trochę w to nie wierzę..

A jednak!

Oficjalnie zamknięto nas w domach (ba! jeśli ktoś ma dom to jeszcze pół biedy, gorzej z mieszkaniami), ograniczając przy tym jakąkolwiek aktywność

WĘCEJ

Ciacho szybkie w przygotowaniu, smaczne, zdrowe i niskokaloryczne – podczas redukcji idealne 😉

PRZYGOTUJ:

 MASA BROWNIE:

  • puszka czerwonej fasoli
  • jajo
  • 200 g bananów
  • 20 g gorzkiego kakao
  • cynamon – do smaku

MASA SEROWA:

  • 400 g serka twarogowego – użyłam

WĘCEJ

BEZ mąki pszennej, a nawet bez glutenu.
Ze śliwkami.
I proste do zrobienia 🙂

Świetnie smakują z jogurtem i cynamonem.

PRZYGOTUJ:

  • 250 g ziemniaków (waga po obraniu)
  • 65 g mąki gryczanej
  • 180 g śliwek
  • pół jajka
  • sól

OPCJONALNIE:

  • cynamon
  • jogurt/twarożek/śmietanka

WĘCEJ