Jestem fanką banalnych przepisów. I takie z reguły serwuję 🙂
Tak będzie i tym razem – proponuję sernik albo, jak kto woli, bazę sernikową, do dowolnej modyfikacji – choć i wersja podstawowa jest baaardzo tak 😉 Sernik należy raczej do

WĘCEJ

BEZ, bo to wersja:

  • bezglutenowa 🙂 Zakładam jednak, że uda się z każdą mąką.
  • bez tłuszczu
  • bez cukru

PRZYGOTUJ:

  • 140 g mąki kukurydzianej
  • 400 g jabłek
  • 2 jajka
  • 75 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 2 łyżeczki proszku do

WĘCEJ

PRZYGOTUJ:

Składniki na ok. 20 ciastek.

  • 70 g (1/2 szklanki) mąki gryczanej
  • 40 g (1/4 szklanki) mąki ryżowej
  • 30 g (1/4 szklanki) mąki kukurydzianej
  • 5 g (1 łyżeczka kakao lub karobu)
  • 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego LUB ½ jajka

WĘCEJ

Muffiny znów! Takich zdrowych, nigdy za wiele.
Posiłek/deser zarówno dla fanów, jak i przeciwników kaszy gryczanej – bo nie czuć jej tu wcale. Prosto i szybko. Tradycyjnie 🙂

PRZYGOTUJ:

  • 200g białej kaszy gryczanej (niepalonej)
  • 120 g banana
  • 200 g jabłek

WĘCEJ

Propozycja idealna na posiłek w domu, ale również do zabrania do pracy/szkoły, na wyjazd.

Propozycja idealna jako baza do samodzielnych eksperymentów 🙂

Proponuję wersję wytrawną i na słodko – co ważne, robi się je szybko i obie wersje można zrobić

WĘCEJ