PRZYGOTUJ:

– ryż (u mnie biały)
– jajka
– banan
– wiśnie (zimą mrożone)
– odżywkę białkową (u mnie waniliowa)
– kakao gorzkie
– olej kokosowy
– cynamon


Nie podaję dokładnej gramatury – dopasuj ją do własnych potrzeb.


Ryż ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, kiedy przestygnie, dodaj  pokrojony banan. Wymieszaj. Dodaj jaja i gotową masę wylej na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym. Kiedy placek podsmaży się (uwaga, sprzedaję mój patent omletowo-plackowy ;)), zsuń go na dużą pokrywkę, przykryj patelnią i odwróć. Dokończ smażenie na drugiej stronie. Kiedy placek przestygnie, posmaruj go przygotowaną polewą (wymieszaj odżywkę białkową z kakao,cynamonem i odrobiną wody), na wierz połóż rozmrożone wiśnie. 
1 komentuj

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *